Alegerea de AUR pentru Râmnicu Vâlcea! #VicențiuMocanu

Despre Mine

#VicențiuMocanu

Despre Vicențiu Mocanu

Alegerea de AUR pentru Primăria Râmnicu Vâlcea

Image link

Ing. Vicențiu Mocanu
o voce autentică pentru comunitate, un mesaj proaspăt și puternic în politică.

Ing. Vicențiu Mocanu, CEO și fondator al Verotherm, nu este doar un lider în lumea afacerilor, ci și o forță motrice dedicată progresului comunității.

Vicențiu nu vede politica doar ca pe o modalitate de a avea un cuvânt de spus în guvernare, ci ca pe o oportunitate de a reda comunității tot ce a învățat și de a recâștiga valorile pierdute ale valcenilor din cauza incompetenței și a lipsei de încredere în conducerea locală.

Motivația lui nu vine dintr-un impuls de a se afirma pe plan politic local, ci din dorința de a face față problemelor reale ale comunității.

El vede intrarea în politică ca pe un mod de a oferi înapoi, compensând lipsa de competență și înțelegere în administrația publică cu experiența și angajamentul său față de muncă și comunitate.

“Am pornit de jos, fără să mă dau în lături de la munca sau fără să dau din coate în stânga și în dreapta.”

Ing. Vicențiu Mocanu își explică implicarea în politică ca o reacție firescă la problemele cu care se confruntă comunitatea.

Cu o viață dedicată muncii și comunității, Mocanu a pornit de jos și a construit un drum solid, refuzând să se abată de la munca asiduă, determinare și constantă implicare în numeroase activități sociale.

De asemenea, el crede cu tărie că oamenii de business trebuie să se implice activ in politică pentru a lua parte la schimbarea dorită, în loc să stea pe margine și să nu ia atitudine.

“Am 50 de ani și o viață dedicată muncii și comunității. Am pornit de jos, fără să mă dau în lături de la munca sau fără să dau din coate în stânga și în dreapta. Am construit un drum până unde sunt acum prin muncă asiduă și determinare. Cunosc drumul și pe parcursul lui am fost implicat în numeroase activități de responsabilitate socială. Am înțeles ce își doresc de la primar tinerii la început de drum, mamele pentru viitorul copiilor lor, angajații statutului și cei de la firmele private, medicii, profesorii, sportivii și mulți alții”, explică Vicențiu Mocanu.

Experiența și Drumul său: fondatorul unei companii de succes, Verotherm, puternic înrădăcinată în comunitate

Cu peste 20 de ani de experiență în industria construcțiilor, Ing. Vicențiu Mocanu și-a pus amprenta ca lider informat și de încredere. Drumul său în lumea afacerilor a fost caracterizat de o ascensiune constantă, reflectând valorile fundamentale ale muncii asidue și determinării. Este fondatorul unei companii de succes, Verotherm, dar nu și-a uitat originile și este dedicat să redirecționeze prosperitatea și cunoștințele către binele comun. Vicențiu reprezintă un pilon în industria materialelor de construcții din România, demonstrând nu doar abilități tehnice solide, ci și un angajament puternic față de sustenabilitate și inovație. Prin experiența sa vastă și viziunea strategică, el continuă să conducă Verotherm către noi orizonturi de succes, având un impact semnificativ asupra comunității și a industriei, fiind mereu la curent cu trendurile din domeniu.

 

In calitate de lider si om de afaceri, el a lansat Verotherm și a transformat compania într-un furnizor de top de soluții de construcții și izolație pe piața locală și regional, ducând numele companiei vâlcene și peste hotarele țării. Este mândru să fie român, toate broșurile companiei distribuite la nivel internațional având pe copertă un cadru cu principala fabrică de producție Verotherm din Râmnicu Vâlcea, cu Drapelul României în față, la loc de cinste. În același timp, Vicențiu menține un accent puternic pe durabilitate și sustenabilitate, prin aprovizionarea și dezvoltarea de produse care reduc consumul de energie tradițională și impactul asupra mediului.

 

Implicare socială constantă. Implicarea în politică a venit firesc, din dorința de a contribui și mai mult la progresul comunității

 

Motivația sa pentru a intra în politică este consolidată de o viață dedicată comunității. A fost mereu implicat în numeroase activități sociale, folosindu-și influența și resursele pentru a sprijini inițiativele benefice și pentru a aduce îmbunătățiri tangibile vieții oamenilor din jur. Fie că vorbim de acțiuni filantropice, fie că vorbim de sprijinirea copiilor și tinerilor în multe proiecte din domenii diverse, Vicențiu Mocanu a reușit să aducă zâmbetele succesului pe chipurile multor semeni, de peste 25 de ani. Această constantă implicare reflectă un angajament profund față de prosperitatea și binele comunității.

“În timp ce unii oameni preferă doar să asiste pasiv la poblemele comunității, alții aleg să ofere mai mult de atât, ajutor direct în mecanismele decizionale locale. Pentru mine, ca antreprenor, schimbarea și impactul sunt importante în aceeași măsură. De mai bine de 20 de ani m-am dedicat antreprenoriatului și am crescut în jurul meu echipe de oameni care înțeleg că performanța se atinge doar lucrând în echipă, cu multă perseverență, seriozitate și determinare. În egală măsură știu că, la finalul zilei, provocarea mea este să produc o schimbare la scară largă și să folosesc experiența de business acumulată în acești ani în beneficiul comunității noastre. De aceea, am luat hotărârea să ma implic în politica vâlceană, știind că pot contribui mult mai mult prin implicarea directă. Îmi asum faptul că această decizie vine cu multa responsabilitate și cu lupte de dus, însă între a fi observator la problemele comunității noastre sau a contribui activ la o schimbare, aleg a doua variantă”.

Ing. Vicențiu Mocanu se prezintă astfel nu doar ca un lider în afaceri, ci și ca un cetățean implicat, motivat de dorința sinceră de a aduce schimbări pozitive.

Prin intrarea sa în politică, își propune să ofere soluții concrete pentru problemele cu care se confruntă comunitatea, să restabilească încrederea și să promoveze valorile autentice care definesc o societate prosperă.

Este un om al muncii și al angajamentului, dedicat să servească și să reprezinte interesele oamenilor săi.